Wat is bijziend?

Bij bijziendheid is het zicht in de verte waziger dan dichtbij. Doordat de lengte van het oog langer dan normaal is en/of het lenssysteem van het oog de lichtstralen te sterk breekt worden de lichtstralen die uit de verte komen vóór het netvlies gebundeld in plaats van precies erop. Op het netvlies ontstaat dan een wazige afbeelding.

In het algemeen is 22% van de populatie bijziend (myoop) waarbij waarschijnlijk een erfelijke factor een rol speelt. Bijziendheid ontstaat vaak vanaf de vijfjarige leeftijd en neemt geleidelijk toe tot ongeveer de leeftijd van 20 jaar waarna het stabiliseert. Net als de rest van ons lichaam, groeien ook de ogen in de eerste 20 jaren.
De meest gehoorde klacht van bijzienden is veraf niet goed kunnen zien. Soms knijpen ze de ogen dicht om scherp te kunnen zien. Bijziendheid wordt gecorrigeerd met min-glazen.
Je kunt op het plaatje zien dat de lichtstraal “te kort” is. Hij moet eigenlijk op het netvlies komen en dat wordt gecorrigeerd door er een min-glas voor te zetten.

Derks Optiek Derks Optiek Derks Optiek Derks Optiek Derks Optiek Derks Optiek Derks Optiek Derks Optiek Derks Optiek

Adresgegevens

Houtstraat 19
6659 BT Wamel
Tel.: 0639830516

Openingstijden

Alleen op telefonische afspraak open

JOOP ! SERENGETI sir john GANT Tods